Ibland blir det så. Att jag står där med en massa råvaror som måste tas om hand, typ två kilo nymalen köttfärs, fyra kilo squash, en hel kasse med ospritade ärtor., en klump högrev och egenodlad lök.
Vad blev då av allt detta?
Jo, squashan rimmade jag och grillade sidan hårt för att sedan lösfrysa och ta fram som smakliga tillbehör vid behov i vinter. Av högrevsklumpen lagade jag en kalops. Lökarna hackade jag och stekte i smör, mycket smör och mycket brynt med lite salt att ha i ständig beredskap i kylen, så gott. Av köttfärsen blev det 15 hundragrammare som förstektes och sedan lösfrystes. Köttfärsöverblivor blev till Assar som glufsade i sig girigt. Ärtorna, Capucinerärtor Visingsö, en kultursort som är helt underbar, lade jag i en luftig fryspåse och lösfryste.
Javisst ja, hade ett kilo färskt sidfläsk också som tärnades och fick koka i tryckkokaren en timme med kanelstänger och stjärnanis samt chili i en hemgjord fläskbuljong från frysen för att ha till nudlar så småningom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar