fredag 14 januari 2022

Markus Aujalay skärpning. Dissar sillbullar med korintsås på bästa sändningstid.



Som en småunge om lever eller annan inälvsmat, som en bortskämd sprätt. Nä men det håller inte. Förmodligen har den här i övrigt fantastiske matlagaren och programledaren någon gång i livet fått sillbullar inte värda namnet. Men samtidigt, när en så respekterad kock dissar stjärnan i svensk husmanskost på bästa sändningstid är det lite ansvarsöst för att inte säga naivt.

När vi för några år sedan hade vårt fredagsbord hos Christer Lingström på Edsbacka bistro föreslog jag, efter åtskilliga fredagssittningar, att det skulle passa att bli serverade just sillbullar med korintsås.

"Vill du att jag ska gå i konkurs", svarade Christer. Jag tjatade och mejlade till och med ett bra recept (som jag själv tagit fram).

Plötsligt inför en fredagslunch rings vi upp för att försäkra att vi skulle komma.

Vi möttes av doften av Sillbullar med den sötsyrliga karaktäristiska korintsåsen. Såååå fantastiskt! Såååå jäla gott.

Senare kröps det till korset, väl på menyn stod sillbullar kvar länge och såldes i parti till längtande gäster.

1 kommentar:

Anonym sa...

När jag jobbade på Ulriksdals Värdshus på 80-talet fick vi varannan onsdag stekt salt sill med löksås och varannan sillbullar i korintsås......hmmm som 20-åring förstod jag inte att uppskatta någon av rätterna som K-H Krycken serverade till p-mat. Nu skulle det vara en helt annan glädje om jag fick förmånen att bli bjuden på någon av rätterna.

Tack för en trevlig blogg!
Eva