fredag 21 januari 2022

Att ta reda på allt

Har precis skrivit en matkrönika om Astrid Lindgren som kommer att publiceras frampå vårkanten. Jag var hemma hos Astrid och hon säger, "Jag har aldrig överflödat med maten".

Allt i betydelsen att ta vara på allt.

I veckan köpte jag ett stycke kött, färsk grisnacke. Den har räckt till två rejäla måltider för mig och August och sedan också tunt skivad till åtskilliga mackor - lite salt, lite majjo och så ost (skitgott).


Tryckkokte köttstycket i över en timme med stjärnanis, en chili, en gul lök. Lät kallna och skar sedan i munstora bitar som jag hårdstekte. Stekte sedan lök, chili och kålsallad i olja och dressade hett med lite ostronsås. Värmde Udonnudlar. Det blev fantastiskt.


Igår skar jag bitar av köttet som jag blandade i lök, vitlök och chili som fått steka på låg värme en halvtimme. Så i med franska vita bönor och buljongen från tryckkokaren som silats och reducerats. Förstärkt med några kvistar timjan. (se bilden)


Se där, en riktigt god måltid och inte överflödat utan tagit reda på allt.

Inga kommentarer: