Tänkte väl att jag glömt nåt, bilden på det som skapade den starka fermenteringsdoften under gårdagens lilla trerätters. Snusmeket låg på final. Efter 24 timmars fermentering av råtobaken i ugnen i "täta" förpackningar och med saltvatten så var det igår eftermiddag dags att sätta till natriumkarbonaten och då sätter det fart i snuset under en ytterligare 12 timmar i 90 grader.
Och det var inte värst under middagen tack och lov, doftvallen reste sig vid pass midnatt, så pass att vi fick sova i korsdrag och med fläkten på. Nu klockan nio i morse var det dags för avsvalning av nästan två kilo utmärkt snus och efter det en liten tillsatts av glycerol för smidighetens skull samt sanering av doften i bå¨de lägenhet och ugn. Går utmärkt med korsdrag och en skål med ättika i ugnen. Och nu vid halv fem tiden så känns inte längre snuset, däremot stor njutning av första lite fortfarande ljumma prisen. Jag är rik!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar