Exakt så här, valkig, krämig men
fast, något litet saltig, frasig i kanterna och på viggarna, bacon till och
rårörda lingon:
1) Ta en stor bunke, Sikta fyra deciliter
vetemjöl av hög decibel.
2) Sätt ugnen på 225 grader.
3) Mät upp sex deciliter röd mjölk
och vispa klumpfritt. Låt stå i 20 minuter för att svälla.
4) Vispa sedan ner sex
stora frigåendeägg.
5) Sätt in långpannan i ugnen.
6) Kör ner ytterligare fem deciliter
röd mjölk i smeten och rör slätt med några nypor salt.
7) Släng in 45 gram iskallt smör i
långpannan. Det ska hoppa och fräsa. Stäng luckan ett ögonblick och ta sedan ur
långpannan och se till att smöret dansar runt även på de höga kanterna och att
hela pannans botten är smörsmittad.
8) Häll över smeten och gör det i en
cirkelrörelse från kanterna så att smöret skjuts in mot centrum.
9) Sådär ja! Balansera in långpannan i
ugnens mitt och sätt tajmern på 25 minuter. Grilla lite bacon under tiden eller
läs tidningen. Förutsätter att de rårörda lingonen redan är råa och rörda.
Äh, kör fem minuter till, kanske
sex. Pannkisen ska se ut som på bilden, den bilden är ett rättesnöre i sista delen av
processen.
10) Ta ut och låt vila lite innan
pannkakan delas upp i portioner. Slåss sedan om de frasiga hörnorna väl
medvetna om att mittbitarna bjuder krämighet och betydligt mer pannkakssmak.
PS Komplettera gärna med hastigt
stekt svartkål med citron eller smörsvängd spenat. DS
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar