Veckan som var blev riktigt bra:
Hårt vitlöksstekt grisnacke i bitar.
Brockoli tillsätts tillsammans med en grovhackad gullök och skivad nyplöockad egenodlad squasch. Förkoka nyupptagen potatis skuren i skivor (går snabbt). Samtidigt med potatisen tillsätts några deciliter hönsbuljong och någon skvätt ostronsås. Smaka av med salt. Servera när nästan all vätska kokat ner.
Glasnudlar med seafood och spenat.
Häll kokande vatten över glasnudlarna i en bunke, låt stå. Hetta upp olja i en järnpanna och vält ner tinad "seafoodmix" när det blivit råhett. Krossa några torkade rostade chili och några krossade vitlöksklyftor och häll över tillsammans med rejält med fisksås, svampsoja och ostronsås. Häll över hönsbuljong, Lägg i hel spenat och nudlarna och låt bara koka upp. Servera.
Gräddstuvad grisnacke med nypotatis.
Koka nyupptagen potatis i halvor (lika stora delar). Stek grisnacke hårt med vitlök. Skölj ett stort knippe nyskördad mangold, skiva stjälkarna i tunna skivor och skår bladverket grovt. Skär en nyskördad sköljd squach i bitar. Lägg i bland köttet när det tagit färg. Häll på någon deciliter starkt hönsbuljong och låt koka ner lite. Häll över en eller tv deciliter grädde som får koka in till en god sås. Salta och servera.
Spenat med småbläckfisk och torkade chilimusslor.
Hetta upp en panna med olja. Skiva ner vitlöksklyftor. Vält ner de små bläckfiskarna. Exakt när bläckfisken börjar knäppa, vält ner spenat och en burk chilitorkade musslor. Smaka av med fisksås. Servera med ris
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar