Havskräftor
Nu får vi väl se - det har varit guidevarning i Stockholm och tidigare har det varit inspektörer "utan varning" som ätit sig runt på Stockholm utvalda krogar.
I februari är det dags igen för det där spännande - en stjärna - ingen stjärna - två eller tom tre stjärnor - behålla eller inte behålla?
I veckan som var åt jag på Frantzén Lindeberg och bättre har det nog aldrig varit. Fantastiska kreationer späckade med smak och beräknande sköna kombinationer.
När man vaknar upp om morgonen tar det en stund att samla tankarna för att förstå vad man varit med om kvällen innan på F/L.
Inledningsvis efter smakbitarna kom första riktiga rätten som fick oss gemensamt att utbrista: Mästarklass - en rå skandinavisk havskräfta på en vårrulle - en mirakulöst läcker "sushi". Innan dess betor - så vardagligt och så läckert, helt perfekt. Och så en piggvar med en äggröra till som studsade av gubbröra. Det är raffinerat och underbart och helt genialiskt.2*?
Inspirerande sällskap och jobbprat ihop med inensiv smaknärvaro genom nio perfekta rätter, Peder Lamm.
söndag 4 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar