söndag 5 oktober 2008

Thailändsk Paa Low Moo - hur gott som helst


Gjord på fläsklägg från Nibble Gårdsgris, kokad i många timmar i den vackraste av buljonger, bärnstensfärgad av kanel, svartpeppar, stjärnanis, krossad vitlök, vitpeppar och korianderfrön. Sedan soja av olika sorter.
Vaktelägg

När Rodjana jobbade med Christer tog hon med sig lite hemlagad Paa Low Moo till krogen. Det tog tio minuter så var den ute som en mellanrätt på en avsmakningsmeny.
Sist, men inte minst så ska vakteläggen i, så många som möjligt, bara så att de hinner bli genomvarma..
I dagens Paa Low Moo lade Rodjana en polsk-tysk accent, det som fanns kvar i surkålsburken från några dagar tidigare - det stämde fint och gav fl'äsket en behövlig syra.

5 kommentarer:

Bendel sa...

Det låter fantastiskt gott! Var köper ni de burkade äggen?

Anonym sa...

Åt det första kvällen min Thailand-stationerade bror och jag var på "varuhusrestaurang" i centrala Bankok i somras.
Jag tycker om det välkokta gelatinösa i rätten.
Varuhusresturanger typ "food stalls" vill jag rekommendera till besökare som anser sig ha känsliga magar.
Genuin thailändsk mat, superrent (hygieniskt) och billigt.

Senare under besöket såg jag till att laga rätten på fläsklägg under min matkurs hos Angsana Andersson på http://thaihomecooking.com/
(Ja hon är gift med en svensk).
Kanske kommer rätten på lunchmenyn här i Eskilstuna någon gång.Serverar varje onsdag en thai-inspirerad rätt.

Jag köpte fem halvdagskurser á 400.-/halvdag. 3 rätter per halvdag.
Fyra stora fördelar
-hennes hus är 7 min promenad från Skyways ändhållplats
-jag var ensam elev
-jag fick bestämma rätterna
-hon använde över huvud taget inte glutamat, ej ens buljongpulver i sin matlagning
Örjan Hertzell
Fest & Catering AB
www.festcatering.cjb.net

Space babe sa...

Oj, det här måste jag läsa noggrannare om en stund, men först vill jag fråga: Hur bra är Jonas Anderssons thailändska?

Lagers tabberas sa...

Jonas pratar en helt felfri thai. Han har ju vuxit upp i Thailand.

Bendel sa...

Men du var köper du äggen?