lördag 4 oktober 2008

Christer Lingström slutar på Edsbacka Krog

Jag fick ett mail från min gode vän Christer Lingström för en minut sedan. Ett mail som kanske chockar vänner av gastronomi, tradition och svensk kosthushållning när den är som bäst.
Christer Lingström drar sig tillbaka från Edsbacka Krog och lämnar över till "Eagle", Fredrik Pettersson.
Efter 26 år väljer Christer att fokusera på sin familj, sin hustru, sina barn och sitt nya barnbarn.
Han kommer att driva Edsbackas bistro vidare i sin egen regi och fortsätta utveckla planerna på Edsbacka Bistro Strängnäs.
Christer och Edsbacka har varit en av de viktigaste institutionerna för svenskt modernt matliv och kan bära ansvaret för att svensk smak blivit så ryktbar. Nästan alla av de namnkunniga kockar som idag för den svenska mattraditionen vidare genom egna restauranger och ett helt "eget tänk" har fostrats i Edsbackas kök och av Christer Lingström.
Jag har haft förmånen att få äta på krogen, jobba tillsammans med Christer och lärt känna hans personal sedan Edsbacka öppnade 1983 på valborgsmnässoaftonen och i somras åt jag Christers och Fredriks 25 års jubileumsmeny som jag ska återkomma till.
Så är det och så får det bli, jag har vetat om planerna ganska länge, men fick dem bekräftade för en stund sedan.

Foto: © Göran Lager 2008

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi får önska "Eagle" lycka till och hoppas att Edsbacka Krog behåller sin plats på "världskartan"
Gunilla

Lars sa...

Hörde det för några månader sedan och visst blir det ett tomrum.Men någon gång är det ju dags att få njuta av frukten och det bästa är kanske att få göra det som ensam 2 stjärna i landet då den tiden förmodligen snart skulle vara förbi.

Lycka till Christer och NJUT! av livet!

Anonym sa...

Lager,
Hur kommer detta påverka Edsbackas framtid och rykte?
Stene