söndag 7 januari 2007

Brutna löften på MacDonalds


När vi åkte på bilsemester i somras lovade vi varandra att aldrig mer äta hamburgare på Macdonalds. Det var efter en superflottig paus på Macdonalds vid infarten till Jönköping med frysskadat bröd, soggig pommes, allmänt otrevlig (obegåvad) personal och ostädad lokal, snuskigt helt enkelt.
Idag satt vi i soffan och hade ingen plan för dagen, klockan hade blivit två och dagen höll på att drunkna i skymningen.
Så var det jag (!) som utan att jag egentligen ville det sa: Vi går på Macdonalds.
Jaaaa!!!!
Och så gjord vi det.
Sollentuna centrum 15:00. Så beställde vi, hönsburgare till den minsta som inte gillar den torra barnburgaren och så tre big mac.
Det var väl som vanligt vad gäller smaken, igenkänning, men inte så mycket annat. Men det vara bara att när fröken bakom disken lagt upp alt inkl pommes så fick vi reda på att hamburgarna skulle ta fem minuter – men, sa vi, då kallnar ju pommesen.
”Då får ni nya – det var ändå pommes som fått ligga ett tag”!
Och efteråt lovade vi varann igen att aldrig mer!
Vi har en indier alldeles i närheten, en liten familjerestaurang, kanske landets fulaste, men med riktigt hyfsat pakistanerkök. Det hade inte kostat mer att gå dit, sa vi och lät tanken plåga oss samtidigt som ”mamma-indienrestaurang” gick förbi oss där vi satt vid bordet och plågade i oss transfetterna (vet inte om det är transfetter på macdonalds, men det smakar så). Det är klart att vi skulle varit nöjdare, gladare och haft bredare leenden om vi gått till indiern istället!
Så skulle Na gå med Alma på dass men kom tillbaka fort som tusan, skitlukt, piss på golvet och dasspapper överallt. Fy tusan! Aldrig mer!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fy! Uschiana! Vet skäms! Vet hut!
Bu för Mcdonalds! Bu för Mcdonalds!
/Petschler

Lagers tabberas sa...

ja ja vi vet, vi ska aldrig mer fröken vi loooovar! Det är snudd på barnmisshandel.

Xtian sa...

McDonalds Jönköping är ingen förebild precis, Tydligen iknte Sollentuna Centrum heller...

Man kollar alltid burgaren först, vid väntetid frågar man om pommes önskas nu eller sen.
Och snuskig toalett kl 15!!! Oacceptabelt. Kanske vid lunhrusning kan det bli så, annars skall det inte inträffa.
(McDonalds Hamngatan, Stockholm städar toaletten var 15;e minut).

Förstår om ni aldrig mer går dit. Skär i hela Redaktionens snabbmatshjärta, men har full förståelse

(BTW, transfetterna är numera neddragna till ett minimum, dock inte helt borta)

Kinna Jonsson sa...

Ibland trillar man dit och sedan gör jag precis som du, lovar mig själv aldrig mer igen - tills nästa gång. =)

Lagers tabberas sa...

xtian
det är ju det som är meningen och det näst intill enda man riktigt kan bjuda på - service, snabbhet och omtanke i vilket ingår snygg toalett, att all mat kommer in samtidigt och direkt serverad med ett leende och en önskan om "have a nice day".
Min hustru har en väninna vars karl överlever trots att han bara ger sig själv två alternativ, McDonalds Sollentuna och Kebaben i samma centrum. Han älskar det dessutom och går dit framför att äta sin hustrus hemlagade.

Anonym sa...

Läser att du har bra smak, trevligt! Glöm McDonalds! Bara låtsas som om de inte finns. Det funkar för mig. :)

Efter detta är du nog vara övertygad.

Lagers tabberas sa...

Aktivisten i Varberg.
På en annan blogg pågår just nu en debat om Mekongfiskar i våra svenska frysdiskar och om dessa är uppfödda på vegetabilier eller fiskmjöl. Många lever i villfarelsen att vegetabilier är så mycket bättre för miljön för att fiskmjöl dels skitar ner och dels är energikrävande att ta fram (resursslöseri). Din länk visar ju på det totala katastrofala i att skövla regnskogen för att odla fodersoja åt västvärldens kreatur.
Det här gör mig ännu mer produktionsnära i mina val och nu ska jag gå och rimma en svensk anka som levt utomhus på överblivna sulor.