fredag 8 september 2023

En så rasande trevlig dag igår när Nicola kom på besök hos oss i Grez sur LoingJag är farfar och han är morfar till våra gemensamma barnbarn - är ni med. Freija, Alice och Jussi  är mina barnbarn genom Gaston och Nicola Nerströms genom Emilia.

Så plötsligt ses vi på flyget till Paris, vi på väg för en månads vistelse på det gamla konstnärshotellet Chevillon i Grez och han på väg till Svenska Institutet i Paris.


Igår kom Nicola resande med tåg och buss till Chevillon, inte helt okomplicerat och speciellt inte i den här värmen långt över 30 grader. Men vi blev så glada över besöket, inbillar oss att Chevillon tillhör den svenska franskheten lika mycket eller i alla fall i viss mån lika mycket som Institutet i Paris.

Samtal i trädgården, samtal i lägenheten, besök i ateljén och i salarna som trampats av storheter inom konsten och orden sedan slutet av 1800-talet. Sedan promenerade vi i hettan över den gamla bron och bort till Montcourt Fromonville och bistron Le Chabada för tidig middag eller sen lunch. Tack för den, inget kan mäta sig mot franskt gemyt och familjär stämning på en lokal bistro inne i själva Frankrike.

Nicolas bild på oss framför samma dörr till Hotel Chevillon 
där vi bor för närvarande och tre veckor till.

Tillbaka tog sig Nicola och Kicki en simtur i Loing vilket jag avstår trots värmeböljan. 

Så rasande trevligt att sitta tillsammans i Frankrike, äta god mat och för Nicola och Kicki dricka lokalt vin, men framförallt för oss tre att prata. Tack för besöket, det värmde oss.