måndag 10 januari 2022

Kålpudding, frikadell och köttbullar

Det är lika bra att smida mens järnet är varmt. I morse var det glödhett och i kylen låg två kilo blandfärs som måst tas om hand.

Det blev en kålpudding av guds nåde. Lovisa som är hemma från NY hade några önskemål, ett av dem var kålpudding med rårörda lingon och en fet sås. Sagt och gjort, avåts med njutning till kvälls. 

Frikadeller

Jag vet själv hur mycket jag kunde längta efter svensk husmanskost åren jag bodde i UK och under mina långa resor hit och dit. Idag har man ju förmånen att gå på IKEA om längtan blir för stark. "Men det är inte samma sak".

Av färsen blev det också ett 50-tal köttbullar och nästan 150 frikadeller. Nu ligger de lösfrysta att ta upp och tina till morgnarnas köttbullemackor med hemgjord rödbetssallad och frikadellerna till härliga nudelsoppor.


Inga kommentarer: