Så plötsligt är det sommarvarmt ute och jag fick en gång lära mig att råbiff kanske inte är det lämpligaste under månader som saknar R (precis som för ostron).
Men nu är det ju så att kylkedjorna förbättrats betydligt och det är ju inte fabriksmald köttfärs jag hämtar råvaran från utan "precisnyssmalt" innanlår från köttdisken till vår nära turkiska butik som vi är bortskämda med och som tidigare givit oss så bra entrecote (se bilden nedan, här är för övrigt länken till allt jag skrivit med ordet kött).
Alltså, inledde med ett par utmärkta kronärtskockor, hårt knutna och modell medium, rört smör och salt. Sedan råbiffen som jag brukar äta den på Pastis i Gamla Stan...
...och som jag förr brukade äta den i Paris på La Coupole på boulevard du Montparnasse som tämligen ung student.
En god middag en vanlig torsdag när alla andra söp ärtsoppa!
(Jämför förresten priserna från franska francen för 30 år sedan och SEK alldeles nyss)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar