fredag 26 mars 2021

Rejäla oxrulader en vanlig torsdag



 Jag har inte lagat oxrulader sedan 2005-2006 då jag skrev  "Järnspisar hackekorv och tabberas". Nu gjorde jag det igen och undrar varför jag väntat så länge? Jo för att det är lite meckigt. Inte så svårt, men det tar tid.

Bryning


Gick en genväg och handlade stora lövbiffar som gick att banka ut lite ytterligare. Strök med fransk senap och rullade in en ansjovisfilé, några stavar morot och några stavar rättika, förslöt med tandpetare.

Bräserar i renbuljong

Mycket smör och så lite olja så inte smöret brinner sönder i en het stekpanna. Ruladerna fick bryna ordentligt och placerades sedan i en stekgryta med renbuljong!  Satte nämligen ett riktigt renbuljongkok när vi köpte en hel ren förra året, massor med goda märgben som fick rosta tillsammans med rotsaker och sedan puttra i ett dygn, silades och förpackades i halvlitersbunkar för frysen.

Ruladerna fick sedan puttra försiktigt i en dryg timme.

Potatispuré, pressgurka, gräddsås och lingonsylt som tillbehör.

Jättegott (med kött som bara smälter i munnen och har fantastiskt mycket smak!)


Inga kommentarer: