torsdag 18 mars 2021

Att bryta en biffvecka med ostron och chili



Jag har i alla fall en beundrare av min chiligryta. August återkommer ständigt med förslaget: "När du ändå
är i affären, kolla om de har någon bra högrev så du kan laga oss en chili".
Hittade en bra högrev förra veckan som avplastades och fick ligga på tallrik i kylens nedre regioner. Igår var det dags. Lagades i fem timmar i stekgryta efter alla konstens regler (några bryter jag medvetet och har i lök som efter två timmar inte finns en bit kvar av. den reder såsen jättebra).

Rökig och het.


Så kom jag över sex ostron, de enda som fanns kvar (Anders Mård!). Ostron odlade i bassänger i havet söder om England. Över förväntan sötsalta och välsmakande som förrätt.
Var övertygad över att chilin skulle räcka till åtminstone två middagar, men pyttsan. Av ett och ett halvt kilo fin högrev blev det över en pytteportion till en singellunch.


Appropå pytte och pyttsan så blev det kylskåpsrensning till en av våra luncher, August äter hemma till följd av distansundervisning. Till pytten åkte kall tärnad potatis, lite biffrester, några kokta rotsaker, lite som fanns kvar i frysen av en krögarpytt, lite persilja från en trött ruska på diskbänken och tärnad falukorv som jag tänkte spara till Assar. Med två stekta ägg och HP-sås var det så vi klarade oss så att säga.

Inga kommentarer: