lördag 7 september 2019

En riktigt god lördagsmiddag.



Glasnudlar, egenodlade supergoda haricots verts (gröna bönor!) och så chili (hothothot), nampla, soja, vitlök och rimmat stekfläsk.
Glasnudlar är så jäkla enkelt att ta till, tre minuter i kokande hett vatten. Glöm inte ta en sax och klippa till dom annars når nudlarna över hela bordet och upp till köksbordslampan när man tar av dem.
Så konstaterar jag att det är en väldig skillnad i smak på mina haricots verts. När jag odlat dem här i stockholmstrakten är de inte lika smakfyllda, har inte samma spänst och djup, smakar mindre grönt och inte med den där riktiga karaktären. Det är alltså haricots verts jag sådde veckan före  midsommar uppe på torpet i Hälsingland. Lite synd kanske att köra dem i chili med fläsk, men har mycket kvar och ska servera dem stuvade i salt smör i morgon. Hoppas också kunna skörda mer nästa vecka.

Inga kommentarer: