torsdag 15 februari 2018

...men smaken


Gnocchi, ser väl inte ut så gafflade och fina som de borde, men smaken och konsistensen var så bra. Gjorde en jättesats och likt kroppkakor och palt är de helt fantastiska uppstekta.
Drar mig förresten till minnes Bagarns i Burgsvik när jag jobbade med en stor kalkstensfontän för ett bostadsområde i Visby, Melonen. Det är flera decennier sedan.

Lunchen åt jag på Bagarns, åtskilliga kroppkakor, mitt i sommaren, rejäla saker, späckade med fläsk och varje gång jag beställde fick jag frågan över disk, "kokta eller uppstekta". Varierade mig, men höll nog efter ett tag de uppstekta som bäst för där blev fläsket knaprigt och delade läckte rimsmaken ut över hela potatiskakan.

Varför jag skriver om kroppkakor och lagar gnocchi? För att de är så närbesläktade naturligtvis.
En starkt buljongig och reducerad tomatsås till; tabasco, vitlök, gullök, tomat, worcestershiresås, soja.
Hallå, det räcker!

Inga kommentarer: