fredag 17 augusti 2012

Nudelsoppa i hastigheten



Det är ju så enkelt och funkar till och med under oket av LCHF så länge man använder sig av mungbönebaserade nudlar (glasnudlar) och som här i stora flak som man bryter och som när de värms rullar ihop sig till vackra rör.

Ibland får vi en sådan längtan efter hetta i maten och jag hittade chilli att rosta och det är klart att hela frukterna, rostade och starka, nästan nötiga i smaken, ska ingå i en nudelsoppa* med fläsk.

Har alltid lite fond hemma och utmärkt till till exempel en nudelsoppa med kyckling är fiskbuljong. Här har jag använt fläskbuljong från ett läggkok.

Kinakål, denna misshandlade och förtalade salladskål** är ett måste jämte lök skuren i båtar och mjukkokt. Fläsk i bitar.

* Mer om nudelsoppor här

 **  Jag noterar att några matskribenter ondgjort sig över kinakål omedvetna om vilken stor roll denna alldeles utmärkta råvara spelar för en hel matvärld utanför deras egna trånga och utan att förstå hur nödvändig kålen är som stomme i mängder av asiatiska rätter.

Inga kommentarer: