Potatistillägg som instpirerats av gremolata, men som naturligtvis är något helt annat och godare, fetare, läckrare - i alla fall till amerikansk rosenpotatis.
Enkelt och smakrikt. Hade en nyslagen majjo från morgonen och kände mig lite "Gevalia" som att "bra att ha om man får oväntat besök".
Nu blev inte besöket oväntat, snarare 24-timmarsplanerat. Kalle och Liva, dotter och pojkvän, kom över till trädgården för att titta på växtligheten.
Vi tog med haverrot som de aldrig tidigare smakat, nu lättkokt i saltvatten och nätt bestruken med en citrontimjanspäckad rätt lös majonäs.
Så plockade de temynta till tekoppen hemma i studentrummet, salvia rejäla kvistar för att det doftar så gott, dragon om lusten efter BA skulle slå till.
Tog de sista stånden av rosenpotatisen, några kvar för utsäde till nästa år.
Hemma pressade vi ut 175 grams hamburgare, kokade rosenpotatis och vände i en sås som är underbar till, gör den så här:
150 g smör
1/2 dl fin olivolja
1 msk dillolja
2 kvistar citrontimjan
toppen från en dragonkvist
några vippor dill
2 dl finriven lagrad grevé
1 riven chalottenlök
2 rivna vitlöksklyftor
salt, peppar
Lägg alla ingredienser i en bunke och kör till en kräm med handmixern.
Vänd potatisen med röran.
Burgarna serverade vi med picklad råshultlök, sötpicklad gurka, habaneratabasco,
söndag 30 augusti 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Hej. Blev tipsad om din blogg av min särbo, Lennart i Sollentunagruppen.
Du har mycket gott här inne ser jag. Intressant med Thailändska recept.
Startade själv en matblogg för 3 månader sen, det är väldigt kul att laga, fotografera och sen skriva lite om maten.
Jag skriver om Svensk Husmanskost ur ett LCHF och GI-perspektiv.
Har jobbat som kock i 18 år, men är nu sjukpensionär. Bloggandet har gett mig en stor del av min yrkesstolthet tillbaka.
Lennart hälsar, han är här uppe på besök i Östersund en vecka. Snart drar vi iväg till Turkiet och nya, spännande matäventyr.
Ha det bra./ Birgitta
Skicka en kommentar