lördag 4 april 2009

Grillad makrill och sufflerande fiskpuddingar

Det är riktig thaimat det här - thaimat är inte de där wokade rörorna som lunchmatsalar är så fyllda med. Thailänsk matkultur är grillat, mortlat, stuvat och kokt.

Ett typiskt sätt att tillaga fisk är att marinera den och sedan grilla den. Vi använde bitar av makrill som fick marinera med salt och rikligt med krossad svartpeppar. Sedan grillades den hastigt i så varm ugn som möjligt och på galler.

Ett annat sätt är fiskfärs som smaksätts med röd currypasta och kokosmjölk. Ett vispat ägg rörs ner för att få fisksmeten att sufflera och så dekoreras och smaksätts den ytterligare med kokosmjölk redd med rismjöl.
Vi använde kolja igår och sedan ångkokades puddingarna i riskokarens ångtillsats.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Lager, tusen tack till dig och fr a Rodjana för hjälpen nyss!
Roligt att se att åtminstone DIN blogg lever och har hälsan - lika salivframkallande bilder och beskrivningar som vanligt...

Jag har nu tipsat redaktionen om att de kan ringa Rodjana i framtiden när det kommer thailändska "säg" eller vid uttalshjälp. Då mot ersättning, naturligtvis.

Soliga hälsningar!
Y