söndag 15 mars 2009

Feta sienhainudlar i soppa med halstrad kalvlever och gisfärsfrikadeller



Lång rubrik på enkel mat, het, salt, syrlig, söt.
De där underbara sopporna har allt; Kwaytiao, soppa med nudlar.
Vi hade storstädning i torrförrådet idag.
Hyllorna är välfyllda med allt mellan knäckebröd, specialimporterad olivolja från Italien (visst jag den ska betalas också) och nudlar från Shanghai.
Där fanns en påse med kvarlevande sienhainudlar, de där som torra är som genomskinliga kyrkfönster och som kokta rullar sig samman till feta rör.
Kalvlevern skivades tunnt och i fiskbuljong med soja och fisksås lades bitar av fin, fet, fläskfärs att kokas till frikadeller. I med nudlarna och så lyft upp på tallrik. Halstra först då de tunna leverskivorna hastigt. Krydda med socker, ättika och torkad rostad och krossad chili och dekorera med bladselleri; Söndagssoppa!

För övrigt...
... är det ett upplevelseprogram precis nu på SVT 2. Den franske countertenoren Philippe Jaroussky, den unga nya generationen countertenors som är läskigt tekniskt billiant. Lite fladdrig i tonbildningen, men fan vilket register.

Inga kommentarer: