Linsotto
Guey djaab Youen är tjocka härliga risnudlar och idag ackompanjerades de av stekt ankbröst som vi har kallt i kylen. Linsotton kanske tarvar en förklaring.
Gula linser steks i stekpanna i rejält med smör utan att ta färg. Buljong tillsättes under omröring precis som till en risotto ända tills linserna är genomstekta. Krydda med grädde, tryffelolja och ostronsås, servera med nyriven parmesan och lite smält ankfett. Det blir en härlig krock mellan de billiga gula linserna och de lite förnämare smakerna, salta och ät.
Guey djaab Youen
måndag 1 december 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Grädde, tryffelolja och ostronsås ??
Antingen är det helt j-vla galet eller så är du ett geni ?
Måste prova, låter för bra för att bara dissas.
Jag ska genast testa linsotto!! Tack för tipset!!
Skicka en kommentar