måndag 3 december 2007

Vi känner inte vår egen historia

Kristenheten har lagt locket på - prästerna mumlar och försöker fortsätta den svenska historiens största omskrivning. Det som skett har inte skett. 1734 års lag är svart på vitt. Vi gjorde samma sak själva till för 200 - 150 år sedan. Samma sak som det som idag sker i Saudiarabien och som Aftonbladet rapporterar om i gårdagens tidning.
Mer om den mörka sanningen finns att läsa i min bok "Döden i skogen".
Mycket att reflektera och tänka över till jul.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sant men det samhället som fanns i väst för 250 år sedan var helt förkastligt. Det går att addera västmakternas utrotning i kolonierna (tex Kongo, ca 10 milj), hela slavindustirn etc etc.
Fel du gör är dock att blanda ihop detta med idag.
Det som sker i Saudi sker idag och skall kritiseras idag.
På sammma sätt skall det som hände i Sovjet eller Nazityskland skall vändas mot kommunister och nazister inte mot ryssar och tyskar idag.
Alltså behöver vi som lever i här i Sverige idag inte på något sätt svara för det som hände här för 250 år sedan. Tvärtom faktiskt då vi har gjort upp med vår historia, på samma sätt borde Saudiarabien göra.

Lagers tabberas sa...

Jag tror inte så många svenskar vet om detta mörka förflutna religiösa förtryck som ofta ändade liv på stupstocken. Tusentals svenskar ha mött döden på detta det mest tvingande, avrättning.
Prästerna har här då, liksom i Saudi idag, varit ivriga påhejare.
Vi har modellen för avskaffandet och torde ha kunnat basunera ut denna för länge sedan, till Saudi, Kina, Amerika och alla andra stater som tillämpar avrättningsstraffet. Vi kan vara oerhört tydliga därför är det ALDRIG fel att blanda nutid med dåtid.
Jag tycker inte människor ska förtränga sin historia då är vi illa ute. Speciellt som det här är en hiostoria som vi inte gjort upp med utan preci8s som Du menar att vi ska göra - låta lägga locket på.