onsdag 19 september 2007

Sprittigt hyrvatten


"Man hyr vattnet" -Ett nytt miljötänkande från "FRESH".
Jag plockar lite "guldkorn" från möten på pågående restaurangexpo.
Första gången jag stötte på det här sättet att servera vatten var på salig Petri Pumpa i Lund. På den enormt vackra stora zinkdisken i krogens bakficka fanns en kran och ur den strömmade lätt kolsyrat vatten som bars fram till gästerna.
Nordaq Freshs affärsidé är att hyra ut vattenanlägningen som kopplas direkt till vattenledningen. Man brukar säga att Sverige har världens godaste och renaste vatenledningsvatten - en sanning med modifikation, den med någorlunda ambitioner i smaklökarna kan tämligen lätt slå fast att så inte alltid är fallet.
Jag provade FRESH igår på mässan. Ett vatten där man kan ställa kolsyran själv, ett vatten som filtrerats/renats från unken vattenledningssmak och kemikalier. Dessutom är vattnet kylt till fem grader.
Tyvärr finns det ingen liten hemmaanläggning utan systemet produceras bara till krogen och hyrs ut. Det gör ganska höga kostnader i slutänden - vattnet kostar ungefär som det som måste köras till krogen i flaska.
Designade flaskor tillhör - konsthantverksblåsta på Rejmyre - snyggt av h-e opch understryker vattnets friskhet.

Inga kommentarer: