söndag 2 december 2007

Kött till lördags


Ja jag vet inte vad det blev en högrev bryntes efter sedvanlig ingnidning av salt och rikligt med vitpeppar. Sedan in med en termometer på det tjockaste stället inställd på 58 grader. Det tar inte många minuter i ugnen...kanske en kvart. Alldeles för varmt och alldeles för bråttom 230°C borde fått gå någon timme på lite över 100°C. Så 'är det ju för den här utmärkt smakande rikt köttiga och självösande feta styckningsdetaljen, antingen snabbt eller långsamt mörande länge.
Jag slängde in köttbiten i ugnen och åkte och handlade med ett kort besked att till Rodjana att ta ut den när det pep och kanske kosta på sig några minuter till att ösa.
Fick tag i fin trädgårdschampinjon, köpte tre stora. Det är den som i affären har döpts till portabello. Den är samma sort som skogschampinjon som inte har något med den egentliga skogschampinjonen att göra utan är "babyportabello" (femin. bella?).
Skar den i bitar och stuvade med stekspad och vin samt grädde.
Potatis i ugn till.
En riktigt bra köttmåltid till lördags.

1 kommentar:

Zwampen sa...

Säg inte att ni drack "ett gott rödvin" också ?
Jaa ja jag får vänta till mellandagarna med köttbiten.
Just nu hägrar sillinläggningar och ett evigt skivande av korv o skinka.