lördag 5 april 2008

Direktlagad födelsedagsmat

Vegetarian till vänster och kött till höger

Jag tycker lasagne är "radhusmat" och gör den kanske en gång vart tionde år om ens. (Nu får jag väl alla radhusbor på mig).
Sockerbitsstora bitar av auberginer, lika stora bitar av zucchini. Låt svettas i oloivolja och smör. Fem gula lökar grovt hackade steks genomskinliga i en annan panna. Tomater skalas och hackas ner till sås med basilika och rejält med vitlök och olivolja. Köttfärs steks knottrigt. En stor bit vällagrad präst ska rivas över. Javisst ja, en luftig bechamel också och så lasagneplattor. Allt varvas i en smord form. Bechamelsåsen längst upp med ost och så 220 grader tills det hela fått fin färg. Den vegetariska varianten "same, same" utan köttfärs.

3 kommentarer:

Zwampen sa...

Lasagne ? Radhus ?
Näe du skojar nu ! Vansinnigt gott när det är lite kärlek bakom, kan samtidigt vara sämsta rätten någonsin.
Konstigt nog har jag ätit den sämsta i Italien ??

Bendel sa...

Jag brukar göra färsen ordentligt het och använda mycket vitlök eftersom bechamelen mildrar smakerna och rätten så lätt blir mesig och intetsägande annars. Men typ en gång om året tycker jag att det är ordentligt gott.

Lagers tabberas sa...

Zwampen- Svarar Dig här

bendel - apselut, som AL skulle skrivit. Jag hade fyra stora "kapselvitlökar" i köttfärsen och kryddade med chilisås från Thailand, men inte så mycket att ungarna kunde äta - ungar som alltmer tolererar stark mat och tyckler det är lika gott som vi själva med olika chiliröror och pastor.