"Petitesser” i sällskap av Christer Lingström.
Det är väl fint nog en höstkväll som den här även om maten till det mesta handlar om sommaren. Jag befinner mig med Christer Lingström i Strängnäs och på Hotell Rogge.
Under det här besöket ska det handla om något så enkelt som ägglåda med ansjovissås.
Köksmästaren Lasse Dahlén på Hotell Rogge i Strängnäs gjorde Christer Lingström sällskap i köket när han lagade sin egen lilla ”petitess” ur boken ”Den goda sommaren” som kom ut för något år sedan på ICA Bokförlag.
Tabberasets ”Petitesser” återkommer inom kort och då med utegrillning på Visholmen.
Recept avsnitt 3:
Ägglåda med ansjovissås
Det här behöver Du:
4 ägg
Till såsen:
10 ansjovisfiléer
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl olivolja
Gräslök och dill som dekoration.
Så här gör Du:
1.Förbered ansjovissåsen. Hacka filéerna och koka dem tillsammans med en pressad vitlöksklyfta i en liten kastrull med olivolja. Koka långsamt och på svag värme, tills ansjovisen smält helt.
2.Knäck äggen i väl smorda portionsformar och sjud i vattenbad i ugn 4-5 minuter. Vitan ska ha stelnat medan gulan ska vara löskokt-
3.Ta ut äggen och ringla ansjovissåsen runt gulan. Garnera med färsk skuren gräslök och dill. Servera varmt.
TIDIGARE INSLAG I SERIEN PETITESSER MED CHRISTER LINGSTRÖM HITTAR DU HÄR:
Ettan
Tvåan
lördag 12 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar