onsdag 30 december 2009

Pad thai - thailändskt lösen



Det är en förmån att få den varma världens mat i vårt kök och tillagat mellan skinka och sill. Det skapar en smakrytm som vi alla gillar och många avundas.
Häromdagen hade vi lite folk på besök och Rodjana ställde sig vid spisen och stekte Pad Thai a la minute, en rätt att vänta på portionsvis - som en sufflé ungefär - måste ätas direkt.
Pad Thai är stekta nudlar helt enkelt med rasande goda tillbehör som slängs i pannan, ungefär som en svensk pytt, men här hålls allt samman av ägg som vispats upp som till omelett och sedan fördelas som äggröra bland övriga ingredienser. En pad thai innehåller med fördel både fläskkött och räkor, rostade krossade jordnötter, böngroddar, massor av vitlök.
När så den serveras i en liten trevlig hög på tallriken tillsätter var och en lime, fisksås, socker och torkad, rostad och krossad chili.
(ser att vi aldrig förmedlat ett riktigt recept på denna thaiklassiker - kommer vad det liter!)

Inga kommentarer: