lördag 28 november 2009

Svindöd - vanligare än man tror

Hallå - vakna upp.
Djur dör, människor också.
Frågan är om Lars Hultström grisar ens varit vanvårdade. Vem säger det? Djurrättsaktivisterna som kallar grisarna för "sina vänner" och "individer".
Vem som helst, tror jag, som aldrig varit inne i ett djurstall med slaktgrisar, broilers eller andra djur för livsmedelsindustrin blir självfallet smått skakade över doften, värmen, brölet, rörelserna, trängeln. Men det är så här det ser ut inom ramen för god djurhållning baserat på att djuren ska ha det bra utifrån det som man idag kan mäta - vatten, utrymme, foder, ventilation etc. Ytterst är det djurens hälsa såväl psykisk som fysisk som är kontrollerbar. Idag har Sverige kommit väldigt långt vad gäller god djurhållning, så långt att det går att använda i marknadsföringen även om EU, såviott jag förstått, sätter käppar i hjulen för sådant.
Bambifieringen ger stort utrymme åt djurrättsaktivisternas lobbyism och Malin Gustafsson sa idag att hennes mål är att få svenskar att sluta äta kött.
Då räcker det med att filma döda grisar i bås för att få uppmärksamhet på den egna besattheten - lite enkelt kan man tycka då det självfallet är så i grisbesättningar att grisar dör - kombinerat med bilder på grisar som glufsar i sig kadaver är det klart att människor blir uppbragda.
Varför?
Jo för de sätter likhetstecken med sig själva - det är det som bambifieringen vill uppnå - djur som vänner, kamrater, individer.
Köp skinka och revbensspjäll med gott samvete till jul, ät sylta och allt annat gott från gris - och gör det i förvissningen att grisen har varit genomkontrollerad från födsel till slakt - en rakt igenom glad gris.

1 kommentar:

Peter Nilsson sa...

Hej!

Hur menar du att det vi kunnat se i filmerna från svenska grisanläggningar ligger inom ramen för "god djurhållning baserat på att djuren ska ha det bra utifrån det som man idag kan mäta - vatten, utrymme, foder, ventilation"? Du får gärna förklara det lite ytterligare.