söndag 29 november 2009

Kon är på ängenSollentuna kommun har i all tid haft en offentlig kommunalgran som sett ut som ett skämt. Jag bloggade om det redan 2006.
I veckan som var anlades en stor platta där gamla Sollentuna Taxistation en gång låg. Sedan kom det skyliftar och långtradare med gigantiska stålkonstruktioner. Av detta och utvikbara plastgrenar i grönt byggdes en gigantisk kon.
Det tog ett tag innan man kunde urskilja likheter med en gran - nej förresten - sinnebilden av en amerikansk gran möjligvis, men ännu mer en konisk plastkonstruktion i syfte att vara gran.

Idag klockan 15 var det granljusning - med kommunalrådet Torbjörn Rosdahl (m) och skönsjungande Laurentii gosskör från Sollentuna kyrka. Hela torget badade i ljus och ljud och Rosdahl hälsade julen genom att tända granens tusentals små LED lampor (som, underströks det, drar lika mycket ström som ett enda ljusrör)

Tjoff - så glänste granen i all sin prakt - påtänd via en fjärrkontroll i handen på kommunalrådet. Inte illa, men stjärnan lyste ej - fabrikationsfel? Leverantörsfel? Teknikfel?
Vad hade julen varit om inte Betlehemsstjärnan lyst?
-Vi fixar det i veckan med skylift, sades det bestämt från makten i kommunen.
Djädra grann gran annars, slog vi andra fast och bjöds på het alkoholfri glögg med pepparkaka.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fin gran men dessvärre har man redan börjat med "julglansplundring", en av de stora, vackra kulorna sågs ligga sönderslagen i tunneln i går.
Gunilla