lördag 19 april 2008
Malaysisk kinesisk bloggsoppa
Sambal laksa är en östmalaysisk variant på en curry med nudlar, fläsk, räkor och ägg. Fantastisk och en smula överraskande rik i smaken och med en kokossötma i buljongen.
Hur lagade vi den då, så här en lördagseftermiddag?
Inte alls är svaret!
När jag bloggat tidigare om Siv och Jimi Chit-Nan Phang, våra grannar, så kommenterade en läsare "Jag vill också ha sådana grannar".
En kort telefonsignal: "Hej vi har malaysisk soppa vill ni komma ner och hämta".
Den satt som en smäck om man så säger.
En sor kinesisk skål med rykande het buljong och nudlar som var perfekta.
Och nu ska jag på 70 årsuppvaktning efter att ha bottnat eller snarare förfestat, med Phangs soppa.
En vän och journalistkollega, Helene Körner, fyller år.
Det blir inkokt lax med skarpsås tror jag.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Åh vad det där ser gott ut! Du skulle möjligtvis inte kunna fråga dina snälla grannar om receptet och lägga ut det på bloggen?
Skulle precis tjata lite om det jag också!!
Jag ska se vad jag kan göra.
Skicka en kommentar