lördag 1 mars 2008

Vägen till, och från (!) Jensens BøfhusJag tror det var Alma som triggade igång oss. Hon hade varit på Jensens Bøfhus och ätit för någon vecka sedan. Så läste jag rubben till Lisas recension av Noma som inte gjorde mig klokare eftersom jag läst vad Zwampen skrev för några veckor sedan.
Finns det två Noma? Eller "vem ska man tropå, tropå..."
I alla fulla fall så for vi iväg till detta snabbmatskötthus där köttet passerar under värmeelement och blir grillat (eller har de ändrat på konceptet?).
Hårt kött och minimal fettrand, den de slog sig för bröstet för i menytexten, soggig potatis som inte alls var nystekt (råstekt), pommes som var kall och biff som var ljummen. Den var i alla fall klädsam röd, MEN - och det var märkligt - helt utan smak!
Såserna kändes torftiga syntetiska och bearnaisen var på tok för syrlig, dessutom kom den ut stekhet vilket den naturligtvis inte ska vara.Istället för att ta en glassdessert efter ungarnas tjat så drog vi hem liksom i protest och körde en banansplit med hemkokt chokladsås.
Sist jag åt en familjemiddag var med svärfar i Thailand och barnens kusiner och alla mina svägerskor.Vi var elva personer kring bordet och alla drack och åt vad de ville och alla tog in desserter efter sukiyakin och drack ännu mer och det var skitroligt och världens service och de flesta av oss hade i tillägg till allt det finskurna av kött och lever och fisk och skaldjur till buljongen beställt in knaperstekt anka med ett skinn som man kan dö för.För allt detta betalade jag straxt över 3000 THB =600 SEK.
Dagens nota med en pytteliten starköl till Rodjana, vatten och Cola till mig och barnen slutade på 571 SEK.
-Passar det inte - åk tillbaka till Thailand då!
-Ja tack!

Inga kommentarer: