tisdag 4 december 2007

Kao tom och julskinka


Alltid till första advent har vi en liten skinka hemma, griljerad för första skinkmackan, en skiva limpa med mycket pomerans och smörad med riktigt smör och en precis lagom tjock skinkskiva med grov skånsk senap.
I veckan som var köpte jag en lagom rimmat, lagom saftig julskinka dock något för stor.
Idag förvandlades en del av överskottet av den till köttet i vår rissoppa - Kao Tom!
Paneringen lyftes bort och en saftig bit skars i kuber som glaserades med soja och kryddor. En liten ägg och grönsaksröra stektes bredvid baserad mest på böngroddar och med korianderfrö som inflytelserikaste smakgivaren. Och så det vattkokta riset. Underbart mild - kryddat med prig bun.

1.Förbered redan nu postchristmas genom att klicka på ordet julskinka ovan och tänk fram de underbara ärtmiddagarna under smällkalla januari-mars

2.Svårt att få griljeringan att sitta fast? Sikta ner en msk potatismjöl i ägg/senapsblandningen och lika mycket i ströbrödet, då sitter den ända till påska om man vill.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har rätt- potatismjöl med ströbrödet gjorde skorpan fastare.

Lagers tabberas sa...

Potatismjöl som i själva verket borde får allt att glida, liksom limmar fast panaden.
Kommer ihåg att vi hällde potatismjöl på vår fatigmansbiljard, coronbordet, för att få de runda träringsbrickorna att gliiiida bättre.