tisdag 6 november 2007
Knake - bara i Lund - II
Det tillhör vanan att svänga inom Holmgrens i hallen i Lund och köpa ett gäng knakar för vidare transport till Stockholm.
Säger man till en lundensisk knakeätare sitt egen högst personliga sätt att äta knaken så får man omedelbart ett svar..."Naj, knagen den ska äytas....".
För en knakeälskare finns det inget bättre än att stå vid grytorna hos Holmgrens och köpa nyvarma knakar precis som de byggjobbare en gång gjorde som var den första knakepubliken och vars hårda jobb tarvade tidig och närande mat.
Då får knakefolket skrämsel- och traditionsbrottshicka när jag gärna äter knaken med senap (stark), ketchup och HP-sås. Den sistnämnda såsen en av de mest underskattade med fantastiska krumsprång som passar utmärkt till knakens lite råa köttighet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Nämn gärna vilken typ av senap du använder som tillbehör till dina olika rätter, för mig är senap en hel värld av smaker
Skicka en kommentar