måndag 9 juli 2007

Snodd Linne i Lund


Det är snurr på Linné i Lund. Inte minst på Klostergatan som kommer ut vid domkyrkan.
Linné var här ett kort tag innan han lämnade för lärdomstaden Uppsala, men han var här tillräckligt länge för att hamna som staty i en liten park. Där står han ensligt och tittar på en blomma han håller i handen, förvisso av brons och just det är det någon som tagit fasta på. Ständigt får Linné levande blomster i sin hand, av vem är det ingen som vet.

3 kommentarer:

www.hygienkonsult.se sa...

Hej!

Kommer du ihåg mig? Vi träffades på en mässa och pratade om att vi kanske skulle kunna göra något tillsammans? Jäkligt snygg blogg. Grattis! Du hittar mig numera på följande hemsida:

www.hygienkonsult.se

Härlig sommar tillönskar Joakim

Space babe sa...

Hej Lager! Lite off topic i denna post, men potatisen som jag förvarat längst ner i kylen smakar sött. Inte så gott, tycker jag. Enligt maken beror det på att potatisen tror att det är vinter och gör om sina kolhydrater till socker för att det inte fryser lika lätt. Han framhärdar i att vi inte bör förvara potatisen i kylskåp.

Lagers tabberas sa...

Joakim - visst kommer jag ihåg mötet med dig.
Jag har ju slutat jobba för det magasin som jag var utsänt från, men det finns säkert andra smmanhang.

Space Potatisen ska förvaras där grönsakerna förvaras i kylen, alltså inte i samma fack där mjölk och andra kylvaror läggs. De allra flesta kylskåp är utrustad med en sval och den är perfekt för potatisen och där bpåverkas den inte i annan riktning än att den mår bra.