måndag 9 juli 2007

Etta i Lund


Jättetrevligt bemötande, snyggt golv, rent, trivsam in redning i svart vitt med några färgpunkter, en verklig bistrokänsla.
Tänkte först ta en hel meny på Klostergatans Vin &Delikatess i Lund som för att känna på ett bredare sortiment, men havskräftor kändes inte sådär riktigt just ikväll, inte ryggbiffen heller och panacottan lagar vi hemma. Det fick bli något så konventionellt som oxfilé med klyftpotatis och bearnaise. Helt utmärkt. Efterlystes i tanken lite mer estragon i såsen och så ställdes frågan - vad i hela fridens namn gör en grillad tomat på en tallrik 2007??? Är det något jag missat?
Jo, just det, kuvertbrödet, en tunn baguette, seg, smakrik, knaprig - bästa baguetten jag ätit utanför Frankrike! Lysande.
Fredrik i köket som är öppet ut mot restaurangen utan att vara påtagligt.

Så behövde vi något sött till kaffet, en crème brülée och den kom in med rårörda hallon med fin syra och karamelliserade nötter utströdda på tallriken. Snyggt, men kanske lite "fööör". Vanlijpuddingen klingar så fint ensam. Bra smak och serverad i glas. När vi skulle bryta spegelytan av sockret var det nästan omöjligt, alldeles för mycket med påföljd att puddingens övre del blivit för varm.
Calle, barmästare och tillika delägare tillsammans med Fredrik

Det här kommer ändå att bli en väl värd omväg snart igen i alla fall, inte minst för bistrokänslan och för smakerna. Öppet för lunch också

1 kommentar:

Viktoria Schiöler sa...

Brödet och de spanska korvarna är verkligen lysande på Klostergatan.

Nästa gång kanske ni kommer förbi oss. Jag bjuder gärna på köttgryta, eller bara en kaffe om det passar bättre.