fredag 15 juni 2007

Aom moo och kaikemFör några låter säkert rubriken som ren gallimatias.
Hos andra får orden det att vattnas i munnen - hos mig bland annat.
Idag serverades vår Aom moo med en smakbas från en näve torkade räkor som malts med gul lök och rörts ner i den klara buljongen tillsammans med den feta fläskfärsen och svampen och dillen och alla andra grönsaker. På toppen en rejäl dusör med hel färsk thaichili - det ska kännas att man äter. Hur den lagas berättade jag en gång här!
Som en sidorätt serverade vi oss helt enkel burkad makrill i tomat med lite chili och fläskiga flagor av mynta.
Kaikem har vi nu "skördat" ur saltlaken. Våra ankägg smakar helt förträffligt och har en så hög sälta att man kan spola fisksåsen, nam pla, till riset. Kolla här!
Så var Rodjana på Vi och handlade. Där reades kravbananer för tio kronor kilot. Gissa varför?
Jo, för svensken är så märkligt kräsmagad att han hellre äter omogna bananer utan smak än tar i en mogen som han tror är rutten. Knäppt? Nja, snarare oinformerat.
De bananer vi fick med oss hem var inte ens de helt mogna utan får ligga till sig svalt.
Vi tar oss friheten att göra oss en var sin bananasplit ikväll till kaffet. En banan, äkta vaniljglass, choklad, drottningsylt och vispad grädde. YESSS!

4 kommentarer:

[OP]Skalman™ sa...

Vi tar oss friheten att göra oss en var sin bananasplit ikväll till kaffet. En banan, äkta vaniljglass, choklad, drottningsylt och vispad grädde. YESSS!


Det vattnas i munnen på mig.... :)

Lagers tabberas sa...

Skalman, nu väckte Du min bananasplitlust.
Du vet ju att thaihotellen ofta har dygnetruntservice (ja,ja). Vid pass klockan två på natten brukar Rodjana och jag få bananasplitlust, lyfter luren och 15 minuter senare kommer de rediga,gräddiga, härliga.

Space babe sa...

Dina salta ägg ser mkt godare ut än mina. Jag uppnådde nog inte mättat salthalt i min lösning... Får göra om. Men visst blir inte salta hönsägg lika goda som ankägg? Hur få tag på ankägg för mig, tro?

Lagers tabberas sa...

Space...
visst, men det är två olika sorters smaker, tycker jag. Hönsäggen blir saltigare, ankäggen "äggigare", mer smak, buljongiga, mandelmassesmak i gulan.
Du, vi får hitta på något. Min svägerska grejar dem åt oss från en leverantör i Salatrakten. Hon är i Thailand nu, men kommer hit på hemvägen nu i veckan. Ska prata med henne om en större leverans nu före semestern. Hur många vill Du ha utifallatt?
Vet inte vad de kostar ärligt talat - när det kommer till delikatesser brukar vare sig jag eller Rodjana fråga om priset.
Någon anna som vill ha också kanske?