fredag 28 januari 2011

City Gross Stinsen haltar betänkligt


Har precis bestämt mig för att veckohandla. Styrde kosan till den butik jag haft mest förtroende för i Sollentuna de senare åren, City Gross tidigare Vinn och därföre Vi.

Egentligen upptäckte vi City Gross redan i Höganäs för ganska länge sedan då "di gamle" fortfarande bodde i Viken. Då föll vi diekt för deras eminenta köttavdelning med griskotletter som ingen klåfingrig charkuterist varit framme och skurit fettet av.

Efter att utbrytaren Vinn gått från någon slags klarhet till grumlighet och där hyllorna plötsligt gapade tomma, förmodligen för att krediterna inte räckte till, gick City Gross in i lokalerna, minskade ytan och vi drömde om de där kotletterna - som naturligtvis inte setts till.

När jag en gång berättade om vår fettlängtan för den nye charkuteristen fick jag veta att jag inte skulle komma där och komma och tro att jag visste nåt.

Ungefär samma bemötande fick jag idag när jag som sagt, och för första gången någonsin i mitt liv, tänkte satsa på veckohandling av förbrukningsvaror. Då var det vid frukt och grönt. Lockbetet var apelsiner.

Berget av apelsiner doftade petrolium lång väg. Misstänkt mjuka och med begynnande mägelfläckar i skalet.

Jag sa till apelsinmannen, det vill säga mannen som var ansvarit för avdelningen och precis i tillfället plockade med de lösa apelsinerna.

-Du kan väl inte vara särskilt stolt över att sälja de här apelsinerna, de är på gränsen och alldeles uppluckrade i skalet.

"Vet du ingenting, apelsiner ska vara sådana när de är mogna", svarade han.

-Du har missuppfattat, sa jag. Det här är övermogen skit som ni fått billigt ett parti och nu försöker pådyvla folk som inte vet bättre, svarade jag.

"Man får vad man betalar för", svarade han plötsligt"

-Har City Gross densamma inställningen även i charkavdelningen? frågade jag. Att man kan sälja "pågränsenkött" för kunden vet inte bättre och får det han eller hon betalar för.Vet ni - en butik som den här, med en sådan avdelningsansvarig, den skiter fullständigt i om jag handlar eller inte där - de tycker till och med helst att den som har synpunkter eller ställer krav gärna kan gå någon annanstans. Därför skriver jag om det här, att det inte längre är den enda minsta lockelse att handla på City Gross Stinsen. En rutinmässig köttdisk vilken som helst (nu handlar vi knappt kött längre i snabbköpen, men ändå kan man ha en synpunkt), skitiga kundkorgar, trasiga kundvagnar, vingligt på mejeri med bara ett slags smör och osäkra leveranser från Åsens, en frukt och gröntdisk som inte sköts, personal som inte vet (utom två i kassorna som måste känna sig förtvivlade), sorgligt bondfångeri med lockvaror som lyser sekunda billig skit.

Sorry and goodbye!

PS Jag backade ut från grönsaksdiskens illaluktande apelsiner och lär nog inte komma igen DS

3 kommentarer:

Jessica sa...

Veckohandlar inte. Gillar att handla ofta eftersom vad vi vill ha varierar från dag till dag. Eller jag pendlar snabbt. Matsedel är bara att glömma.

Det där med fläskkotletterna irriterar mig också, särskilt som jag gillar tonkatsu så mycket. Och så ser människor på marmorering som något illa snarare än att det är just marmoreringen som gör köttet extra bra.

Kinna Jonsson sa...

Illa, illa. Det har inte hänt mig att de varit otrevliga utan snarare tackat för att jag frågat om varor som inte sett OK ut - men då handlar jag på ICA för det mesta. Ibland frågar jag om jag kan få köpa varor som är lite vissna (men inte alls i det skicket som dina apelsiner). Då och då går det bra. Som t ex en jättestor låda med champinjoner som var torra och trista. De blev bra både i soppa, stuvning och torkade. Likadant en köttbit där förpackningen släppt men som var fin ändå. Den skulle annars destrueras och jag fick den gärna för halva priset. Men då är jag också van vid kött och har jobbat en kortare period som styckare.

Veckohandla borde vi göra men det blir inte så ofta.

Anonym sa...

City Gross Stinsen!Har handlat där förrut.Deras kundkorgar är jv skitiga och det kryper många bakterier i den.Kanske Ehecbakterier också.Har hört att dom har en manik i bromma,som ska ta bort bakterierna,men Kör man in huvudet i båsen där korgarna ligger så luktar det ozon.Så man kan undrar om det är miljövänligt och blir kundkorgarna rena av det!?@:o0