lördag 15 augusti 2009

Odlingsliv - matliv - bästa tidVarje vår när jag sätter ett frö tvivlar jag intensivt på att det över huvud kommer att bli något - att jorden kommer att ligga lika svart och öde som när snön dragit bort.
Så är års är det samma visa - jag kommer knappt in i trädgården. Det är ett myller av växtlighet.
Idag tog vi hem märgärter, sockerärter, bondbönor, sticklök, vanlig gul lök, ängssyra, röd sallad, palmkål, brockoli, två liter svarta vinbär, krispig gurka. Tillsammans med lite annat vi har hemma som små fina babypaprikor och fullmogna små tomater från Vikentomater samt citronslemskivling, taggsvamp och kantareller från plockturen igår, blev det en otroligt välsmaklande wok och med soja och bönsås, fisksås och chilli.
Det märkliga är att det inte syns att vi varit i trädgården och plockat hem dessa läckerheter, trädgården är som ett ymnighetshorn.

Hur mycket som helst - känns det som

I morgon blir det märgärtor, sockerärtor, vita morätter, vitbetor, brockoli och små mandelpotatisar samt lök och ängssyra till en höstsoppa. Kokt med fet hönsbuljong och redd med grädde och en äggula (som förr) blir det en klassisk smak på soppan, späckad med smo vitdslökskrutonger - något att se fram mot.

Märgärtor

Inga kommentarer: