tisdag 25 augusti 2009

Drömmen blir sann på IKEA i Kina


Den som någon gång varit i Kina tycker inte det är så konstigt för jämfört med oss är allt verkligen upp och ner - ett helt annat tänk.
Idag skriver nättidningen Market om hur kineser åker till IKEA - inte för att handla utan för att roa sig.
"Kunder tar sig en tupplur i någon av sängarna, det poseras och fotograferas i de miljöer som byggts upp, andra njuter av lufkonditioneringen, gratis påfyllning av dricka vid lunchen är annat som uppskattas.", skriver tidningen.
Det finns väl fler än en av oss som sett de bäddade sängarna på IKEA som inbjudande och visst har man satt sig ner i soffan Göteborg och nästan slumrat till efter att ha hetsat runt i flera plan och med ungar i släptåg.
Att maten också skulle locka kanske beror på någon slags omvänd orientalism - IKEA är fortfarande ett storkök och med begränsade portioner som faktiskt inte smakar så mycket. Mycket finns att göra inom den sektionen för att locka folk att till och med resa till Sverige.

2 kommentarer:

Knaada sa...

Det IKEA är verkligen bra till är när man bor utomlands för en längre tid. Att ta sig en sväng dit, käka lite köttbullar och med lite tur få med sig en påse bilar och lite pepparkakor hem. Det är vad jag kallar nöje!

Anonym sa...

Vi gör precis som kineserna och det är inte konstigt.