söndag 5 juli 2009

Varuhuset Vinn - Varuhus med problem?Det här på bilden är mellersta entrén till ett köpcentrum norr om Stockholm, Häggvik, Sollentuna.
det är ett köpcentrum vi brukar åka till.
Här inne finns en butik som bröt sig ur Vi och blev Vinn och som sade sig vara "fri".
Idag är butiken lika städslad som alla andra vid leverantörer och den sedvanliga prisharmoniering det innebär.
Jag har försökt föra samtal med olika ansvariga för olika varurupper i varuhuset och för att öka mångfalden, bland annat vad gäller Arla.
Det där har inte kommit längre än till ett vänligt bemötande och ett "Visst det ska vi fixa" - sedan har inget hänt.
För en tid sedan började det halta rejält i butiken - tomma hyllor, varor som saknades länge, som om det inte fanns krediter?
Idag var måttet rågat för mig som kund.
Vi ville ha fläsk i bit, helst rimmat.
På den hyllan var det inte bara tomt utan också ostädat.
Vi frågade en tjej bakom manuella disken. Hon pekade mot fläskhyllan vi kom ifrån, som om vi vore idioter, och sa att "fläsket ligger där".
Nä!
Vi lämnade vagnen med dasspapper och åkte ner till vår lokala leverantör, vårt orientaliska "hål i väggen" på beryktade Malmvägen där vi för övrigt köpte högsta klassens entrecote häromdagen.
Det är klart att vi inte kunde köpa vare sig rimmat fläsk eller fläskfärs där, men hastigt omförhandlad middagslista så fanns i alla fall det vi ville ha av bra kvalitet och snart ska vi äta.
Nu återstår snart inga butiker i kommunen att handla i utan att bli illa berörd av krämarmentalitet mer än de små personliga och det är inte illa så.

Inga kommentarer: