fredag 20 mars 2009

Isterband med syra och rök

Ett isterband utan syra är som kärlek utan kyssar...eller hur nu är om man ska travestera det här med grädde och kaffe.
I alla fall så har industriisterbanden befriats från syrakultur för att tydligen "folk" inte tyckte om det. De isterband som säljs vakumförpackade som "äkta småländska" har vare sig varit i Småland eller är äkta vad gäller smak och innehåll - det är simpel grynkorv helt enkelt.
Så var inte isterbanden vi åt på Edsbacka Bistro idag utan riktigt syrade och med en tydlig rökning, kanske till och med i överkant vad gäller det sistnämnda. Stuvad potatis till - väldigt bra och gräddig.
Vid dagens lunchbord intogs tre isterbandsportioner, en gäddqueneller och en lammbitoks med paprikakräm. En värdig avslutning på veckan.
Nästa fredag äter jag i New Orleans innan jag flyger hem.

Inga kommentarer: