lördag 24 januari 2009

Vår syster är död - Nussara avled i morseTidigt i morse dog Rodjanas storasyster Nussara bara 41 år gammal. Hon har varit obotligt sjuk en längre tid. I morse, klockan fem i fyra svensk tid blåstes hennes livslåga bort och också det hopp vi alla känt, hoppet att sjukdomen skulle vända, att hon skulle få ytterligare tid. Vi försöker intala oss att ett liv inte blir sämre bara för att det är kort.

Nussara bodde hos oss ett tag. Det var nog en av de snällaste människorna jag fått lära känna. Skratten tillsammans ekar än och omsorgen att alla runt henne ska ha det bra slösade hon med.
När vi fortfarande inte fattat, när tomheten kommer smygande, ekande, svart tittar vi på bilder. Vi ställer upp dem på engelska bordet under altaret. Vi tänder ett ljus och det finns ljus. Det ljusa minnet och allt det hon gjort.

Livet levde Nut, hon kallades så, väldigt fort. Då blir det lite fel ibland. Livsfel som vägs upp av leendet och den starka ödmjukhet hon ständigt visade. Rodjana berättar att det var Nut som tog hand om henne när hon var liten.

För flera år sedan plockade vi potatis här hemma i Sverige. Hon skrek i potatislandet när hon fick se knölarna drösvis och vi skrattade med henne. Vi skrattade ihop i många månader och varje morgon, minns jag, stod hon där i dörrhålet med ett jätteleende bara för att dagen hade börjat eller helt enkelt för att bjuda på det.
Hennes tre fina pojkar har blivit utan sin mamma, det är så sorgligt och tragiskt. I natt sitter den äldste av pojkarna vakt vid sin mammas kista. I morgon kommer vi att hålla en liten minnesstund hemma själva, bara vi tillsammans och Nut.
Hon kämpade modigt, det gjorde hon hela livet och det gjorde hon ända tills i morse.

3 kommentarer:

Malee sa...

Vårt varmaste deltagande till er och hela er familj.

Kram från Phuket,
Britt-Marie & Ging

Anonym sa...

vårt varma deltagande

kramar
Gunilla & Heini

Bendel sa...

Kram!