lördag 24 januari 2009

Boxning-stenhård träning

Ja se sån stil han har, Tabberaset vs Säcken

Men inte fan hänger man med när en 17 åring sätter fart - hade det varit på allvar hade jag fått storstryk. Nu är jag vanlig motionär vilket inte betyder att boxningsträningen är mer mesig - den är stenhård och totalallround för kroppen.
Sitter just mellan träning och badet, ganska så slut måste jag säga, efter en timmes körning i gträningslokalen och så tio minuter tempo på motionscykeln hemma. Tre sådana omgångar i veckan menar jag ska få ner socker och vikt och skapa ett välmående.
Det var inte länge sedan som jag knappast orkade gå i en trappa till första våningen - det gör jag med lätthet nu och sover bättre, vilar mer. Allt har blivit bättre fysiskt.
Lovisa är duktig som bara den. Hon började för två månader sedan och tränar nu tillsammans med alla andra i klubben.

Lovisa är med och kör stenhårt. Idag fick hon klartecken att vara med alla andra på träningen sedan grundslagen nötts in. Jag själv håller mig lite vid sidan om och har skapat ett program för träningstimmen som passar mig och som inkluderar en hel del skivstång och massor med hopprep.
Häromkvällen orkade jag två hela ronder lightboxning mot den där 17 åringen. Reptilsnabb och sylvass. En tredje rond och jag hade spytt av utmattning.
För att motivera detta orerande om boxning på denna plats så slängde jag snabbt ihop en "dubbelmacka" av kylskåpskall lövbiff med flera matskedar ba. Det behövs.

Inga kommentarer: