fredag 16 januari 2009

F/L avskalad enkelhet

En havskräfta med knorr, lysande presenation och makalösa smaker. Tänk att fläsk och skaldjur går så bra tillsammans.

F/L igår ikväll, allt var rätt och Eva Sjöstrand var klädd i klaraste rött. Intensiva samtal och lika intensiva smaker, många skratt åt oss själva och breda leenden åt maten.
Jag är ju lite av part i "målet" och med ett visst engagemang med Björn Frantzén och Daniel Lindeberg, men det är ett ännu mer medvetet matlagande i köket och som kommer ut på tallriken, ännu mer hänsyn till smakernas rytm. Jag hade anledning att tro att detta inte skulle vara möjligt, att det skulle vara svårt att hålla i konceptet och framförallt att utveckla det, förfina, men det är precis det som gjorts. Fläsket och havskräftan, den milda paprikapurén mot mjölkkokta marulken och så ankan serverad perfekt bakad med konfiterade lår tillsammans med rödbetsstrimlor. Ärligt talat var presentationen av ankan ganska fattig, jämfört med många av de övriga, men smaken som fanns inkapslad däri drog iväg oss till himlen.

1 kommentar:

Rebecca sa...

Efter ditt fina inlägg om F/L Boulangerie var jag ju bara tvungen att besöka dem. Så igår var jag där och köpte bröd (förbeställde 46 portionsbröd och lät Daniel göra det han kände för). Kära nån vilket bageri! Nästa anhalt får bli restaurangen. Tack för att du sprider kunskap (och tack för alla fina inslag i Meny).