söndag 9 november 2008

Farsdagstårta och indisk röra

Det är så här det ska se ut på en riktig Bangladeshrestaurang med hemkänsla

Vi hade latmansmorgon med kaffe på sängen och ungar i nattkläder halva dagen - det är bra att landa en söndag på så sätt, speciellt på farsdag. Och när inte berget kommer till.... så fick vi åka in till stan hela konkarongen till den äldste i skaran och hennes kille och i sällskap av en citronfromagetårta.
August som vanligt som en virvelvind som alla fick jaga och Kalles dator stod framme och det är ju upplagt för...
Kaffe och tårta var alldeles utmärkt och August sabbade ingenting. Det brukar han väl inte göra , men Liva har få, men snygga och personliga prylar i en ett och ett halvtårings lystenhetshöjd.

På hemvägen i skydd av Globen och motorvägens köer norrut somnade August och beredde oss utrymme att gå på krogen. Det fick bli lokala indiern som är bengal Indian Khabar. Det är inget speciellt med maten där annat än att den är väldigt god. Vi säger det varje gång vi går därifrån. Smöriga såser, väldigt välkokta grytor, mört kött och riktigt bra råvaror.Familjen som står bakom den pyttelilla krogen utan utskänkningstillstånd på baksidan av Malmvägen och i skuggan av häktet som byggs, har haft barn på samma dagis som oss och de berättade vid ett tillfälle att många av recepten på maten som serveras kommer från en farmor i Dacca. Det smakar original, som hemlagat.

2 kommentarer:

Tania sa...

Jag måste besöka det stället. Redan i dag faktiskt .

Lagers tabberas sa...

Ja gör det och njut och berätta hur du tycker det var.