lördag 4 oktober 2008

Fläsk och Schwartswaldstårta mot Paa Low Moo



Dofterna är förföriska, kanel, stjärnanis, svartpeppar och det präligt feta från läggarna som ligger i den stora grytan sedan många timmar och kokar mjuka i sitt eget fett utspätt med fisksås, mörk kinesiska soja och den friska pojkens soja, på väg; en Paa low moo med hårdkokta vaktelägg.
Koket är en reaktion på veckan som var, det var liksom ingen ordning på maten, ingen kontinuitet även om gårdagens lilla fredagsmys utgjordes av färskstekt sidfläsk med polsk vinkokt surkål och en häftig köpetårta:
Schwartswald, en klart ledande favorit trots alla nytänk. Det är som med choklad. Jag kan äta de mest makalösa chokladdesserter och fantastiska kreationer med högoktanig märkeschoklad handplockad och jäst på specdiella sätt - Guldnougat slår allt!. Tyvärr har receptet mixtrats med å sistone, men ändå.

Lammsmäcka, kantarellmiddagar och fläsk med surkål i all ära - ikväll vankas Paa low moo!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gick den möjligen i lergryta? Himmel vad det ser gott ut!!!
Gunilla

Lagers tabberas sa...

Nej Gunilla (kul att Du är med och kommenterar!!!!) fläsket fick gå i skivor, långsamt i en ny stekpanna.

Space babe sa...

Mums det där fläsket ser himmelskt ut! Förvånar mig att det gjordes i stekpanna, jag hade tippat på ugn.