lördag 28 juni 2008

Svärfars spagetti



Han hade önskat sig det, alltsedan han var här första gången för tolv år sedan, svärfar Chaluay från Kanchanaburi.
Han har varit i Sala under tre veckor och var tillbaka i civilisationen från och med idag.
Vi gjorde en enkel köttfärssås på klassiskt manér i den stora röda emaljerade stekgrytan. Fem stora gula lökar, 2 kilo köttfärs, en hel vitlök, fisksås, opjkesoja, svampsoja, ketchup och ett och ett halvt kilo tomater som skållades och kärnades ur. Det hela får koka samman och spetsas med en burk raka sardeller. Parmesan till slut och över vid serveringen.
Att dricka till med förtjusning, en riktig bersårosé.
I morron blir det thaimat, Rodjana har lagt broskben i bitar på marinering. Just nu på extrapris på Vinn hos Stinsen för 19:95, billigare kan man inte få dem!!!!
Och vilken marinering det blir, smakade ett stekprov idag och det var härligt och syrligt gott. För det är så de ska sereras, syrade.

3 kommentarer:

Tania sa...

Hur gör hon dem? Broskbenen dårå? Jag är nyfiken som fan :)

KarinW sa...

Väntar också nyfiket?

Lagers tabberas sa...

Här är en länk till ett sätt att laga till broskbenen.
Ett annat tips för att få en hel räcka med olika slags användningsområden är att söka på broskben. Jag har gjort det åt Er, klicka här