söndag 15 juni 2008

Rabarbersylt och grädde



Läckert, kärvt, sött och beska.
Nyskördad rabarbers förvandling till sylt.


Rabarbersylt

500 g rabarber
260 g syltsocker
en tsk vaniljsocker
1/2 lime med skal

Ansa rabarbern, skala och skiva i lite mer än centimeterstora bitar.
Häll över sockret och sätt på plattan. Pressa i limsaften och dela skalet i två delar och låt koka med.
Bevaka hela tiden och låt småkoka i fyra minuter eller tills det fortfarande finns bitar av rabarbern kvar i sylten.
Rör i vaniljsockret.
Ta från plattan och häll upp i glas. Låt svalna.

Fyll upp en kopp med rabarbersylt och häll på grädde - ät
eller
Servera till plättar i morgon bitti.

4 kommentarer:

Kurt sa...

Jag antar att rabarbersylten är lika känslig för mögel som rabarbersaften?

Daniel Roos sa...

Ser härligt och gott ut Göran ! ha det så bra mvh Daniel

Anonym sa...

Åh vad gott! När jag var liten fick jag rabarberkompott och grädde hos min mormor.

Bendel sa...

Åh så gott det måste varit!