lördag 21 juni 2008

Namprig kapi och sjömansbiff - Tabberasets vardag

Så bortskämt det lät för vem äter sådan mat till dagligdags.
I veckan som var hade vi en salt och het Nam Prig Kapi och en lunchsjömansbiff på Edsbackas Bistro.Nam prig kapi som är lagad av en fermenterad räkpasta att doppa grönsaker i och lägga på riset tar ut svängarna rejält i smak med en umami som får munhålans bakre regioner att hoppa och studsa.Något har skett på Bistron, den som vi alltid hyllat. Sjömansbiffen var helt osaltad och med alldeles för lite smak. Lite mjäkigt lagerblad kunde skönjas och något kryddpeppar, men inget distinkt åt ena eller andra hållet, ingen karaktär och köttet var "väl så där". Synd på Bistron för var någonstans ska man gå nästgårds då för att få det lilla extra? Nu kunde vi lika gärna betalat halva priset på en av ortens många lunchkrogar där det serveras liknande sjömansbiff som ska tillfredsställa alla.

Så tänkte jag på en grej till.
Sjömansgryta när det är sommar ute?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har helt rätt i att Bistron har fallit. Mindre engagemang i köket och hafsigare servis gör sitt till.

Dessutom finns ett inte obetydligt fysiskt förfall. Kakelplattor hänger löst precis bredvid luckan, blomflugor och toaletterna är synnerligen sunkiga.

Synd på ett ställe som från början var ett tempel.

/Henrik

Anonym sa...

Jag kan bara hålla med. Nu åker man hellre in till någon av krogarna i city även om det tar lite mer tid. Prisvärt är det inte längre på Bistro Edsbacka.

hälsar

Rimis